Delphi Kahini Rahibe Pythia Asteroidi ve Astroloji
Pythia, Yunanistan Delphi’de antik çağlarda yaşayan, bakire ve topraktaki buharı ( ya da su ile ) ve ayrıca defne yaprağı kullanarak transa geçip öngörü yapan bir Rahibe olduğu söylenilir. Delphi Kahini Rahibe Pythia, yaptığı bazı kehanetlerin diğerlerinin hiç hoşuna gitmediği ve bu sebeple işkenceler de gördüğü anlatılır. Gördüğü gerçeği filtresiz ama biraz da karışık anlattığı bilinir.
Pythia Asteroidi ve Güneş Sistemimizdeki Yeri
Pythia Asteroidi, Mars ve Jüpiter arasındaki asteroid kuşağında bulunur. Güneş sistemindeki turunu 3,6 yılda tamamlar. Yani her bir burçta yaklaşık 3,6 ay kalmaktadır (109 gün civarı). Bu asteroid 1897’de Fransa’da keşfedilmiştir. Albedosu 0.2’dir.
Pythia ve Mitoloji
Mitoloji alanının Türkçe çevirisinde adı “Delphi Kahini” olarak geçer. Mutlaka duymuşuzdur, kulağımıza aşinadır. Peki bu Pythia’nın görevi nedir? Tarih yazınına göre, Delphi tarihte rahipleriyle ünlüymüş. Buradaki rahipler de kadınmış. Erkek egemen bir toplumda dini konumda en üst seviyede bir kadının olması ve sözüne güvenilen, itimat edilen, ondan bir söz duymak için uzun yollar gidilen bir kariyere sahip olması da tartışılması gereken farklı bir konu.
Tanrıların Elçisi Pythia
Orta Yunistan’da yaşadığına inanılan Pyhtia, tanrıların elçisiymiş. (Bazı kaynaklar Pyhtia’nın unvan olduğunu ve birden fazla kişi olduğunu yazar.) Tanrılar ile insanlar arasında köprü görevi görürmüş. Trans haline geçerek tanrılarla konuşur ve onların sözlerini ölümlülere aktarırmış. Bir rivayete göre de iletişim kurduğu tanrı Apollon imiş. Apollon hangi medeniyetlerin yok olacağını, hangi savaşların çıkacağını ya da hangi depremin hangi şehri yıkacağını söylermiş. Ancak Pythia’nın söyledikleri her zaman net olarak anlaşılmazmış. Tevriyeli yani iki anlamlı konuşurmuş. Hatta, erkek rahipler daha sonraları Pythia’nın ağzından çıkan bazı cümleleri kendi yazdıkları kutsal metinlerde kullanırlarmış. Burada çokça tartışılan bir şey de hangi soruların sorulabileceği, nasıl ve ne şekilde sorulması gerektiği, nelerin sorulmayacağı konularıymış. Pythia’nın bazı manipülatif sorulara cevap vermediği de tarihi kaynaklarda yazılmış. Bu çift anlamlılık Divan Şiiri’nde de karşımıza çıkar. Divan Şairleri şiiri “Allah Kelamı, Peygamber Sözü” olarak gördüğü için bu kadar ilahi şeyi halka açık açık anlatmazdı. Elbette halktan yana olanlar vardı ama genel kural Allah kelamının dolaylı yollarla sadece anlayabilen kişilere ulaşmasıydı. Nasıl Peygamber Allah’ın elçisiyse, şairler de şiirleriyle bir elçiydi. Bir başka halka ulaşmaması gereken bilgilerin aktarılması da Osmanlı’nın ilk yapay dili olan “Baleybelen”de görülür. Bazı kadim bilgiler bu yapay dil sayesinde sadece anlaşılması istenen kişilere ulaştırılırdı.
“Ibis redibis, nunquam peribis in bello / Ibis, redibis nunquam, per bella peribis
gideceksin, geri döneceksin, asla savaşa girmeyeceksin / gideceksin, geri döneceksin, savaşta yok olacaksın”(1)
Kutsal Bilgiler ve Seçilmiş Kişiler
Özetle, tarih boyunca “kutsal bilgi” seçilmiş insanlar tarafından seçilmiş kişilere aktarılırdı. Pythia yani Delphi kahini de bunlardan biri. Bir gün Pers İmparatoru kıymetli armağanlarla (altın ve imparatorluğunun en önemli parçaları) Pythia’nın huzuruna çıkmış ve yakın zamanda çıkacağı savaşı kazanıp kazanmayacağını sormuş. Pythia da “büyük medeniyetin sonunun geleceği”ni söylemiş. Per İmparatoru da Yunan Medeniyetini bitireceğinden emin şekilde oradan ayrılıp savaşa gitmiş. Ancak büyük bozguna uğramış ve savaşı kaybetmiş.
Üç Ayaklı Sandalye – Geçmiş, Şimdi, Gelecek & Gerçek
Pythia, üç ayaklı bir sandalyede oturur, sorunun cevabını öğrenmek için buhar ve defne yaprağı vasıtasıyla transa geçer ve tanrılardan cevap beklermiş. Tabii soruyu sormadan sorunun geçerli olup olmamasına dair ufak bir test yapılırmış. Önce keçi soğuk suyla ıslatılırmış. Hayvandan gelecek cevap/tepki sorunun geçerli olup olmadığı veya o günün soru sormaya uygunluğunu belirlermiş.
Pythia & Etimolojik Kökeni
Pythia kelimesi etimolojik olarak Python kelimesiyle bağlantılıdır. Yılanların çatal dilli olmasıyla ilişkilendirilir. Ayrıca mitolojideki Sybill ile de bağdaştırılır.
Pythia ve Su Kaynakları
Pythia’nın bulunduğu bölgenin iki önemli özelliği vardı. İlki sıcak su kaynakları açısından zengin olması (bu yüzden su kaynaklarıyla da ilişkilendirilir) ikincisi de turizm merkezi olması. Pythia’nın bulunduğu bölgede her yıl düzenli olarak olimpiyat oyunlarına benzetilen Pythian Oyunları oynanırdı. Pythia, çağdaş yazında William Golding’in “Çatal Dil” (The Double Tongue) kitabında hayat buldu. (1) Çeviri: Seda Toy
Pythia Asteroidi ve Astrolojideki Yeri
Pythia asteroidinin numarası 432‘dir. Astrolojik doğum haritanıza bu asteroidi ekleyerek, hangi burçta ve konumda olduğunu görüp yorumlayabilirsiniz. Haritanıza asteroid eklemeyi bilmiyorsanız, linkten (buraya tıklayın) adım adım nasıl eklendiğini öğrenerek kendi haritanızı çıkarabilirsiniz. Yorumlarken kilit kelimeler ve düşünceler aşağıda sıralanmıştır. Bu kilit düşünceler, burç yerleşimi, planet etkileşimleri ile genişletilebilir anlamlara da gelecektir.
- Kehanet ve öngörü hakkındaki yetenekler
- Tarot konusunda yetenekler
- Belirsizliklerin giderilmesi
- Gerçekleri kabul edememe
- Su falı gibi kehanet yetenekleri
- Suyla ilişkili meseleler
- Defne Yaprağı
- Üçlemeler ( 3 sayısı ile ilgili durumlar, mesela 3 kişi, 3 çocuk, 3 ülke vb)
- Gerçekle yüzleşme, filtresiz gerçekler
- Geçmiş, şimdi, gelecek hakkında kehanet bilgileri
- Doğruyu söylemekten dolayı sevilmeme ve yaranılmama
Pythia asteroidi ile doğum haritanızdaki konumu hakkında görüşlerinizi bu yazının altına yorum olarak ekleyebilirsiniz. Astroloji severler ile yazımızı paylaşabilirsiniz. Keyifli analizler olsun 🙂
Yazar: Işık Selin Orhuntaş
11.evde akrepteki plüto ile 6 orbla kavuşum. 3.ev balıktaki mars ve jüpiter ile üçgen.
8 evimde ikizlerde rx pyth merkur akrep 1 evimle kavusumda
Merhaba benim 2.ci evinde inişlerde retro bu astroid, merkur ve saturnumla tekne acısı var, ne demek, kısaca yorimlayabilrimisinz 🤗🤗🌹
Minerva ve Pythia 10. Evimde terazide kavuşum halindeler 😳